Warehouse met brand in Beursgebouw van Kopenhagen ook stukje Antwerpse geschiedenis verloren gaat

Warehouse met brand in Beursgebouw van Kopenhagen ook stukje Antwerpse geschiedenis verloren gaat
Descriptive text here

Zonen Hans (de Jonge) en Lorenz traden al snel in de voetsporen van vader Van Steenwinckel. Op zijn 13e leerde Hans de Jonge de stiel van zijn vader, tot die laatste in 1601 overlead. And now it’s the first time you’re on the eleventh route, where you’ll find yourself with Lorenz leerling werd of Amsterdam’s bouwmeester Hendrick de Keyser (bekend of Amsterdam’s koopbeurs). Na de opleiding keerden de broers terug als volleerde architecten, beeldhouwerwers en bouwmeesters.

Christiaan IV, from Germany to New York, wilde Kopenhagen to be a cultural and economic hotspot in Europe. Onder zijn bewind werd de Dense hoofdstad fors uitgebreid. Please note that this is where we are from Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Om de hoofdstad meer economische allure te geven, gaf hij Lorenz van Steenwinckel de opdracht om het Børsen – het Beursgebouw – te bouwen. Lorenz overlead echter, dus ging de opdracht naar zijn broer Hans de Jonge. Toch is neither helemaal duidelijk wat de inbreng van Hans bij de bouw van het Beursgebouw precies was. Christiaan IV verduidelijkte in zijn archieven ook niet wie precies wat had uitgevoerd, om de schijn te wekken dat de koning zelf verantwoordelijk was voor de opbouw.

Het gebouw werd in 1640 afgewerkt en geopend. Het geldt als een van de langrijkste voorbeelden van de Nederlandse Renaissancestijl in het Hoge Noorden. Ook het Stadhuis van Antwerpen est gebouwd volgens die stijl.

-

-

PREV Jingjing Zhu (UCLouvain) receives the Baillet Latour Biomedical Prize for her research on cancer
NEXT the company Guiter SA provides details – Radio kankan