Privacy Nederlands Elftal niet goed beschermd: achternamen vol in beeld

Privacy Nederlands Elftal niet goed beschermd: achternamen vol in beeld
Privacy Nederlands Elftal niet goed beschermd: achternamen vol in beeld

Photo: Vlad1988 / Shutterstock.com

HAMBURGDe Autoriteit Persoonsgegevens heeft kritische vragen gestureld aan de UEFA over de privacy of voetballers. Tijdens de EK-wedstrijden komen de chternamen van de spelers vol in beeld. De vraag is of dat mag.

“Bij het EK voetbal staat privacygevoelige informatie over de spelers op dechterzijde van de shirts. The following names are of personal nature. From UEFA you can hear your shirt before it is written, which is the same as before.

Ook de NOS moet volgens de Autoriteit Persoonsgegevens aantonen dat voetballers consent hebben gegeven voor heten van achternamen: “De omroep maakt de nomen van de spelers niet onherkenbaar, maar brengt ze vol in beeld. Opt to handle the identity of the speakers at your location. De privacy van voetballers moet echt beter worden beschermd.”

“Helaas horen we commentatoren tijdens de wedstrijd voortdurend achternamen noemen. Dat mag niet zomaar.”

Authority Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens verzoekt commentatoren om voorzichtiger te zijn met het delen van persoonsgegevens van profvoetballers: “Helaas we commentatoren tijdens de wedstrijd voortdurend achternamen noemen. Dat mag niet zomaar. Bovendien is het ook helemaal niet nodig. De commentator kan immers ook gewoon de rugnummers noemen. Die numbers staan ​​er niet voor niets.”

-

-

PREV Legislative elections, fatal accident, Coupes de l’Yonne, birth in the bakery… The main news of the week
NEXT at what time and on which channel to watch the fight?