Trans zwemster mag niet deelnemen aan Olympische Spelen om ze ‘te laat’ van geslacht veranderde

Lia Thomas (25). Thomas mag daardoor niet deelnemen aan de Olympische Spelen.

Thomas werd wereldbekend toen ze in 2022 of 500 meter vrije slag bij de vrouwen won op de universiteitskampioenschappen. Ze had toen de wens geuit om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen. But we don’t see you later than World Aquatics, the best sport of your sport, and you don’t even want to be a transgender athlete for your professional life. If you believe that you are transgender at the time of transition, you will be able to do so, but you will be able to take part in the process of being in puberty.

Thomas had in January daarom een ​​zaak aangespannen bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) in de hoop het neeuwe beleid terug te draaien, met als argument dat de bepalingen niet alleen “ongeldig en onwettig” zijn, maar haar ook discrimineren. Maar drie rechters van het Hof verwierpen Thomas’ verzoek om arbitration bij de World Aquatics. “Het panel concludes dat ze geen status heeft om het beleid en de operationele vereisten en het kader van de huidige procedure aan te vechten”, zei het hof woensdag en zijn uitspraak.

Door die belissing mag Thomas deze zomer ook niet deelnemen aan de Olympische Spelen. “Believing that CAS is not the case”, Thomas is speaking out via haar advocaat. “Een algeheel verbod voor transvrouwen om deel te nemen aan wedstrijden is discriminerend en ontneemt ons waardevolle aletiekmogelijkheden die centraal staan ​​en eleven identiteit. It is important to note that the CAS must take the word into account when it comes to all your transatlets and you can see your eleven words in mensenrechten”, by Thomas era toe.

© USA TODAY Sports

-

-

PREV Buying your plane ticket on this specific day of the week saves 25% of the ticket price
NEXT Punks sink into the 20 ETH price zone: are NFTs dead?