Podcast From Dag: Mark Rutte, NAVO-baas

Podcast From Dag: Mark Rutte, NAVO-baas
Podcast From Dag: Mark Rutte, NAVO-baas

OUR NEWSvandaag, 10:53

He is known: Mark Rutte is the new secretary general of NAVO. Hij volgt Jens Stoltenberg op en wordt daarmee de vierde Nederlander die het hoogste ambt bekleedt bij het bondgenootschap.

In podcast De Dag vertelt Jaap de Hoop Scheffer over het leven van een NAVO-baas en de zoon van Dirk Stikker, Allerd Stikker (96), haalt herinneringen op aan zijn vader en wat de NAVO voor hem betekende.

Anna van Zoest, director of the Atlantic Commissie, has a history of complexity in the Netherlands which is part of NAVO’s portfolio. Politiek verslaggever Wilco Boom zet, tot slot, uiteen watt Nederland aan een Nederlander aan de top van de NAVO heeft.

In the 75th year of NAVO, we have the podcast De Dag in a series over the bondgenootschap. It was found in 1949 that it was still in its infancy and it had ‘item 5’ over it which was used in the traditional way. What are the names of NAVO bombings that you need for your service? This Dutch version of F16 is suitable for use.

Aflevering 1: Bondgenoten

Op April 4, 1949 werd in Washington het North-Atlantisch Verdrag getekend, met Nederland als een van de twaalf grondleggers. Military Hoogleraar geschiedenis Jan Hoffenaar Zet uiteen hoe het bondgenootschap zich door de jaren ontwikkelde. In Amerika-correspond Rudy Bouma was born in 1949 and was released by NAVO in 1949. NAVO-correspondent Kysia Hekster vertelt over de jongste telg aan de NAVO-boom: Zweden.

Aflevering 2: By vijand. Jaap de Hoop Scheffer over de toenemende Russische dreiging en hoe hij die persoonlijk heeft ervaren als secretaris-generaal, Rusland-correspondent Geert Groot Koerkamp over Poetins frustraties over de uitbreiding van de NAVO en een kijkje in de Limburgse NAVO-bunker van waaruit de Russen tijdens de Koude Oorlog 24/7 in de gaten werden gehouden.

Aflevering 3: From NAVO in action. Oud-military Martijn Kitzen ging voor de NAVO naar Afghanistan. F-16-flyer Marcel Duivestein was bombed overnight and later in Bosnia and later Kosovo. Duitsland-correspondent Chiem Balduk over bondgenoot Duitsland die op militair vlak lang heel terughoudend was binnen de NAVO.

Aflevering 4: Twee percentage. NAVO-correspondent Kysia Hekster vertelt hoe de financiële politiek van de NAVO achter de schermen werkt en op de kazerne en Eibergen legt generaal Tak uit waarin het geld geïnvesteerd wordt. Volgens pacifist Reinoud Doeschot is invested in oorlogsmateriaal without oplossing. Is there a third-party item from NAVO that is in the order?

-

-

PREV With her head above the void, a building inspector scrutinizes the forest fires | Forest fires in Canada
NEXT WRC: cruel accident for Tänak, Mikkelsen leader in Poland!