Ondanks symbolisch doelpunt van Christian Eriksen speelt Denemarken kostbare punten kwijt tegen Slovenië

Slovenia

Denmark

  1. 17′ – Doelpunt – Christian Eriksen (0 – 1)
  1. 50′ – Geel – Morten Hjulmand
  2. 54′ – Geel – Petar Stojanovic
  3. 67′ – Verv. Petar Stojanovic and Benjamin Verbic
  4. 75′ – Verv. Jan Mlakar door Zan Celar
  5. 76′ – Verv. Timi Elšnik for Jon Gorenc-Stankovic
  6. 77′ – Doelpunt – Erik Janza (1 – 1)
  7. 78′ – Verv. Victor Kristiansen by Joakim Mæhle
  8. 84′ – Verv. Jonas Wind door Kasper Dolberg
  9. 84′ – Verv. Pierre-Emile Højbjerg door Christian Nørgaard
  10. 85′ – Geel – Zan Celar
  11. 89′ – Verv. Morten Hjulmand door Thomas Delaney
  12. 90+4′ – Verv. Andraz Sporar door David Brekalo
  13. 90+4′ – Verv. Benjamin Sesko door Jasmin Kurtic

Europees Kampioenschap – speeldag 1 – 16/06/24 – 18:00

time icon player homeTime homeIcon homePlayer score awayPlayer awayIcon awayTime

17′

Christian Eriksen

0 – 1

Christian Eriksen

17′

77′

Eric Janza

77′

Eric Janza

1 – 1

Aan symboliek geen gebrek in Slovenia-Denmarken. 1100 dagen na zijn hartaanval schonk Christian Eriksen Denemarken al snel de voorsprong tegen Slovenië. Maar in the slot vergalde de Sloveense verdediger, Erik Janza, alsnog het gedroomde wederoptreden van Eriksen met een ultieme gelijkmaker: 1-1.

Highlights Slovenia – Denmark

Slovenia – Denmark in one note:

  1. Sleutelmoment

    When wedstrijd fabrics are ready to be made in the tweed helft, Slovenia is ready to leave the fabrics aan hen lieten. We know you have one of Erik Janza’s contacts via a deensekont de gelijkmaker in this place.

  2. Man van de wedstrijd

    No matter what happened to him, he said that Christian Eriksen was the best man in the world. Vanaf zijn favorete positie deelde hij de lakens uit bij Denemarken. Hij kreeg meerdere kansen om ook een tweede en een derde keer te scoren. Een harde herneming van een hoekschop belandde bijna uit de kluts tussen 2 Slovenen door in doel en op een panklare aflegger van Wind trapte hij onbesuisd over.

  3. Opvallen

    Drie jaar nadat hij in de openingswedstrijd van het EK ineenzakte na een hartaanval, scoort Eriksen bij zijn wederoptreden op het Europees kampioenschap. Het verhaal Eriksen wordt alleen nog maar mooier en daarvan est de middenvelder zelf de auteur.

  4. Opvallend (2)

    Denemarken kende Slovenië nochtans door en door, want to beide ploegen kwamen elkaar in de kwalificatiecampagne voor dit EK ook al tegen. Ook daar eindigde één duel op 1-1. Denemarken was dus gewaarschuwd, maar verslikte zich toch weer in de Sloveense soep.

43b5a4b4-2c09-11ef-92ff-02b7b76bf47f.jpg

Eriksen is back op het EK

Met volle vaart begonnen de Denen aan hun eerste horde op dit EK. There is a horde, and we want to take part in the campaign for you to say, and you will hear from Denen Slovenië. De uitdager haalde evenveel punten als Denemarken en stootte voor het eerst in 24 jaar door naar een een tweede EK-deelname.

Denemarken was due to wel gewaarschuwd, ook vooral omdat in die kwalificatiecampagne één duel eindigde op 1-1, en dus wilde het niets aan het toeval overlaten. De gashendel werd opengedraaid, maar dreiging bleef uit.

Not wanting to Sloveens supertalent Sesko aan de overzijde een eerste keer prikte via een afstandsschot dat maar net naast de kooi van Schmeichel vloog, viel de verlossende voorsprong.

Met dank aan de beste man op het veld: Christian Eriksen. Wanneer hij een inworp toegespeeld kreeg via de hak van Wind, knalde hij en één tijd de openingstreffer tegen de touwen. Exactly 3 days before the openings were opened before the end of the day, the door was closed, and the openings were closed and we were sneller slaan.

In nog bewees Eriksen dat hij meer dan ooit terug was. This is where the wedstrijd helemaal has come from. Zijn harde herneming viel uit de kluts via 2 Slovenen nog bijna in doel en op een panklare aflegger van Wind trapte hij onbesuisd over.

90998df0-2bfc-11ef-92ff-02b7b76bf47f.jpg

Slovenië profitert van levenslijn

Ook in de tweede helft weigerde Denemarken om de score uit te diepen. Een perfect aangesneden vrije trap van Eriksen werd ultiem in hoekschop gezet en Oblak toonde zijn meerwaarde door van dichtbij Højlund een doelpunt te ontzeggen.

Denemarken lies due to een levenslijn aan Slovenië en dat pakte het in dank aan. Stapsgewijs kwam het dichter en dichter bij het doel van Anderlecht-doelman Schmeichel.

Cerin zag een overhoekse kopbal naast de paal dwarrelen, Sporar tikte een verije trap hard naast en Sesko zag een poeier op de paal uiteenspatten.

Het kon neet uitblijven: op een hoekschop ging Erik Janza all-in, zijn schot week af via een Deenschterste waardoor Schmeichel op het verkeerde been werd gezet.

1-1 in Denmark was the best time to win. Sporar, spits van Panathinaikos, troefde in snelheid Vestergaard, verdediger van Leicester, af en trapte vanuit een scherpe hoek in de verkeerde kant van het zijnet.

Het kwaad voor Denemarken was geschied, ook Anderlecht-spelers Dolberg en Delaney konden als invallers het tij niet meer doen keren.

Denemarken verslikt zich opnieuw in de Sloveense soep en moet vrede nemen met een puntje. Met England en Servië wachten er nog 2 gevaarlijke klanten en groep C, de achtste finals zijn na speeldag 1 al ver weg voor de Denen.

70c311ae-2c07-11ef-92ff-02b7b76bf47f.jpg

Eriksen: “Heb nu al meer EK-minuten dan vorige keer”

  • Christian Eriksen (Denmarken): “We had our hands on geofend op die inworpen en ik ben blij dat we zo eens het verschil kunnen maken. Zowel voor het team, als persoonlijk blij met de eerste helft. Maar in de tweede helft namen we wat gas terug, dat mocht niet. Ik heb nu al meer minuten heel blij om.”
  • Jan Oblak (Slovenia): “Het was a last time wedstrijd, onze eerste wedstrijd op het EK na 24 years. We speelden al eens tegen hen in de kwalificaties, dus wisten we wat we moesten doen. In de eerste helft was onze ploeg nog niet klaar voor het big toneel, However, the tweed heft is covered with rust and it is easy to get rid of it. In some cases, children will be able to take part in the stands, and this will take place.”

Janza: “Schoot met de ogen dicht naar doel”

  • Erik Janza (Slovenia): “We move on to the next day, we want Denemarken to be there. We know what to do, we have to do what we do. . Ik maguk van geluk spreken dat de ball naar mij kwam, ik sloot mijn ogen en schoot naar doel.

Hjulmand: “Dit bewijst dat het belangrijk is om 2-0 te maken”

  • Matjas Kek (bondscoach Slovenië): “Het waren twee verschillende helften. Het resultaat is verdiend. Maar in de eerste helft toonden we een ander gelaat, toen waren naive en onder de indruk van het EK. Deze wedstrijd toonde wel dat we tot veel in staat zijn op dit big toernooi. We are all the same with the words we are saying.
  • Kasper Hjulmand (bondscoach Denemarken): “Tot aan de 70e minuut speelden we goed, maar toen verloren we wat energie en intensiteit. Daardoor werden we te passief. Tot dan zag het er voor mij heel goed uit, maar vanaf het schot van Sesko keerde het om. Said toont aan hoe Belangrijk het is om naar die 2-0 op zoek te gaan. We waren er heel dicht bij, daarom vind ik het extra jammer dat het ons niet gelukt is.”

Fase by phase

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven de uitlezen (-

-

PREV Tennis. Bratislava (CH) – The unstoppable Jérôme Kym has already won 12 matches in June
NEXT François Ruffin believes that Jean-Luc Mélenchon “is right to step back”