Vincenzo Italiano over Club – Fiorentina

Daags de halve finale tegen Fiorentina hielden ook de Italianen een persconferentie. Lees hieronder wat de Florentijnse coach Vincenzo Italiano te zeggen heeft over de belangrijke terugwedstrijd.

Heel wat Italiano journalistn op Jan Breydel en zij waren uiteraard benieuwd naar wat Italiano te zeggen had. Het verlies tegen Hellas Verona afgelopen weekend en de uitschakeling en de bekercompetitie tegen Atlanta liggen nog vers en hun geheugen, maar volgens Italiano est zijn ploeg klaar voor het duel tegen Blauw-Zwart: “In kleinere wedstrijden durven we onszelf soms wat laten hangen, maar dit is Europa dus dat zal niet gebeuren. Net als tegen Atlanta starten we met a small bonus aan de wedstrijd (toen werd Fiorentina in Bergamo nog uitgeschakeld in the final halve of Coppa Italia na een 4-1-nederlaag), but the wordt opnieuw een moeilijke wedstrijd waarin alles kan gebeuren. Het is zaak 100% focused on what you can do”.

De Italianen wonnen de heenwedstrijd met 3-2, maar weten dat het nog niet gespeeld is: “De twee tegendoelpunten in Firenze waren onze fout, maar over het algemeen hebben we goed gespeeld. He was on our way to return after a while and we wanted to go to Club Brugge to know what he was doing. In Europe spelen clubs these altijd iets anders, aan een hoger tempo en met meer druk naar voren”.

Italiano weet dat Club een thuisvoordeel heeft: “We zagen dat de fans een tifo hebben voorbereid. Het wordt een grote wedstrijd met veel fysieke strijd. We are now going to make a Club of our own. Het is aan ons om goed te verdedigen, om te spelen met meer focus en kwaliteit”.

VORIG SEIZOEN FINAL

Met Fiorentina behaalde Italiano vorig seizoen al eens de final van de Conference League: “We speelden al ongeveer 30 wedstrijden deze competition, tegen heel wat goede tegenstanders. We hebben dus wel al wat ervaring in deze competie. We stayed for 90 minutes before the final in the final and we were left with the same ball in the club. De hele stad leeft mee met ons Europees cours, dat voelde je vorig seizoen ook al”.

Tot slot ging de Italiaanse coach nog één keer dieper in op Club: “We zijn voorbereid op hun spel. We have seen this verdedigen en vooral ook aanvallen. Ze zullen gelijkaardig spelen zoals vorige week, maar aan een een hoger tempo om het ons zo moeilijk te maken”, aldus Italiano, “zij moeten iets forceren om dat eerste doelpunt te maken en dan moeten wij rustig blijven. In wedstrijden als deze maken details vaak het verschil, dus we geen second de focus verliezen en ons voor de volle 100% geven”.

-

-

PREV Teachers who are members of the G7
NEXT Ana Blandiana wins the Princess of Asturias Prize for Literature 2024