Vincent Kompany heeft als coach meteen record te pakken bij Champions League-debuut: Bayern wint put 9-2 (!)

© ddp/star-images

Vincent Kompany heeft zijn openingsdans als trainer op het kampioenenbal niet gemist. Bayern München beat Dinamo Zagreb with a 9-2 victory, and they are the champions of the Champions League today.

We see what we see: this test was the Champions League debut of Vincent Kompany as trainer. Dinamo Zagreb, of course we have the slabakkend in our Kroatische competition, and that Bayern München in eleven countries nooit has a problem with its brengen.

Dat gebeurde ook niet. But the two players had already reached 2-0. Ware het niet dat de VAR twee keer tussekwam voor buitenspel. Bijn zijn tweede tussenkomst zag de man achter het scherm echter ook een strafschopovertreding van de bezoekers. Harry Kane now takes the elf meter: it’s 1-0.

Ook bij de 2-0 iets voorbij je tambiur – een absolute wereldgoal – speelde de VAR zijn rol. Gnabry vond aan de rand van de zestien Musiala, die de bal met de borst knap teruglegde op de inlopende Guerreiro. De Portugees twijfelde niet en knalde en één tijd en de linkerbovenhoek. From the right to the right of your purchase, you may have the right to purchase the item in your hand and then you will be able to do so without the regulations beforehand.

© AP

Nog voor rust leek de wedstrijd ook helemaal gespeeld. Na een kortgenomen hoekschop van Musiala kon Olise een goeie voorzet van Kimmich binnenkoppen. Bayern’s first Champions League goal lasted for 53 million euros over Crystal Palace. Bayern op rozen.

Live dolls minutes to rust

Bij de rust hield Kompany de (licht?) geblesseerde Neuer in de kleedkamer voor reservedoelman Ulreich. Die incasseerde ampere vier minuten ver in de tweede helft een verassende aansluitingstreffer van Petkovic. Geen drama. After a minute or two later, it will be 3-2 years later, and the balance will be lower than the Bayern bank. De defense zag er tot tweemaal toe wel erg wankel uit.

Bayern panikeerde echter niet en bleef zijn spel spelen. Iets voorbij het uur probeerde Kimmich het een schot vanbuiten de zestien. Nevistic Redde Maar Kane was defeated in a 4-2 win. Drie minuten’later leave Olise and put zijn tweede ook nog 5-2 van. In the last two minutes, the Bayern nog twee strafschoppen. This is a piece by Harry ‘Houdini’ Kane. 7-2. Het zevende en achtste doelpunt in vijf matchen van de neeuwe Engelse Champions League-topschutter aller tijden. Invallers Sané en Goretzka tekenden ook nog voor 8-2 en 9-2. Goed voor het hoogste aantal doelpunten ooit in één Champions League-wedstrijd voor Bayern – in 2020 werd Barcelona met 2-8 geklopt.

Na een bekeroverwinning tegen laagvlieger Ulm (0-4) en een negen op negen in de Bundesliga est Vincent Kompany zo ook met een klinkende zege begonnen en de Champions League. Bayern mag zich dankzij de overwinning tegen Dinamo Zagreb zelfs de zelfs de eerste leider van de vernieuwde ‘league phase’ noemen. ‘Kompany is cooking’, tweeted by Bayern-fanaccounts al. Well, it was already in place in the beginning before it happened. Afwachten de mayonaise tegen een stevigere tegenstander – de vijf wankele minuten na rust indachtig – ook pakt. Over the next week, the Bayer Leverkusen camp is located in Munich.