Spanje vien geen Hemelvaart en Pinksteren

Spanje vien geen Hemelvaart en Pinksteren
Spanje vien geen Hemelvaart en Pinksteren

Opportunity 9 May (2024) comes to men in Nederland and Belgium Hemelvaart, wat in Spanje geen vrije werkdag en feestdag est. This date will be given to your Pinksters from 19 to 20 May (2024) and will not be written in Spain. But what words do you have to say when you don’t have words in your shoes?

Net zoals Hemelvaartsdag zijn ook de twee Pinksterdagen geen vrije of feestdagen in Spanje. En dat is best vreemd want Spanje is ook een katholiek land. Hoe katholiek Spanje dan ook mag zijn hoe heftig het Pasen tijdens de Semana Santa dan ook gevierd mag worden, Hemelvaartsdag (Día de la Ascensión) en Pinksteren (Pentecostés) kunnen de inwoners van Spanje blijkbaar niets interesseren. Deze twee feessten binnen het christendom zijn geen vrije dagen en Espanje. De vraag is gone, waarom niet?

Een direct antwoord est moeilijk te achterhalen, maar men zegt dat de hemelvaart van Christus een veel mindere theologische betekenis heeft dan die van bijvoorbeeld Maria. In veel catholieke kerken in Spanje is de verering van Maria aanzienlijk sterker dan die van Christus. Your rooms are spanning and are full of Hemelvaartsdag en Pinksteren, de uitzending van de postelen, kleinere herdenkingsmomenten.

Hemelvaart

Hemelvaartsdag, de dag dat Jezus Christus est opgevaren naar God, zijn vader en de hemel, valt altijd op een donderdag, precies tien dagen vóór Pinksteren en 39 dagen na zijn opstanding uit de dood, Pasen dus. Tijdens het pinksterfeest wordt dus herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde uit de hemel op de apostelen en op andere aanwezige gelovigen.

Pinksteren

This Pinksterdag is always the right choice for you to take care of and not to worry about it. If these words are not used in the Heilige, they will be posted and they will be sent to the church.

In Spanish

Spanje viert du geen Hemelvaart en Pinksteren, maar wel op 15 augustus de Asunción de María de Asunción de la Virgen, de Maria-Terhemelopneming de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Dit is een katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel “met lichaam en ziel” wordt herdacht.

Dit is your Spanjaarden dan wel een vrije dag, maar aangezien deze dag vaak in de vakantie valt van de Spanjaarden wordt deze dag niet gezien als vrije dag (voor diegene die dan normaal gesproken wel moeten werken uiteraard wel).

Op eerste Pinksterdag zijn er in Spanje wel op verschillende plaatsen lokale of regionale festen en festiviteiten zoals in Barcelona en Girona (Catalonië), Ciudad Real (Castilla-La Mancha), Santander (Cantabrië), Zamora (Castilië en León) en province Guadalajara.

In Almonte (Huelva) it came in 2024 for 17 in 20 months of bedtime El Rocío plaats, met de belangrijkste dag op de manandag na Domingo de Pentecostés.

-

-

PREV Logo crossed out by Camara, absent player… The day of fight against homophobia in Ligue 1 is still struggling to achieve unanimous support
NEXT Homicide in Stoneham: Guénette knew what was happening before the murder