DayFR Euro

Reacties na RSC Anderlecht – KRC Genk

Ons bezoek aan Anderlecht eindigde in een knappe overwinning. Dankzij een doelpunt van Sadick gingen we verdiend rusten met een 0-1-voorsprong. In de tweede helft zocht Anderlecht naar de reactie, maar we hielden perfect stand en konden zelfs de score verdubbelen na een doelpunt van Adedeji-Sternberg en de slotfase. Door de overwinning zetten we eleven reeks voort van vijf zeges op rij.
Thorsten Fink: “Mooie overwinning, maar eleven tweede heft kon beter”

Na de wedstrijd was coach Thorsten Fink tevreden over de inzet van de spelers. “Zeker in de eerste helft waren we sterk in de duels en kregen we enkele big kansen. Onze ploeg was zowel defensief als aanvallend goed. Ook na het missen van de strafschop bleven we zoeken naar de voorsprong en kregen we wat we verdienden.”

Toch zag hij ook werkpunten in de tweede helft. “Er waren een situations waarbij we de bal langer mochten bijhouden, net zoals dat in de eerste helft lukte. De ploeg heeft hard gewerkt en forceerde meerdere kansen, maar hadden de wedstrijd eigenlijk vroeger kunnen beslissen en de tweede helft. Op het einde maakten We can’t wait to see you do it again.”

Mujaid Sadick tevreden met openingsdoelpunt en lovend over Matte Smets

Mujaid Sadick schonk Genk het openingsdoelpunt op slag van rust. All we have to do with the hoekschop het leer, na een deviatie van Bryan Heynen, met de borst en doel. “Ik ben erg tevreden om de score te openen. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, dus ik ben blij met de drie punten,” zei Sadick na afloop. “De richtlijn tijdens de rust was om de score vast te houden, de null te houden en de wedstrijd dood te maken met een extra doelpunt. De tweede treffer liet op zich wachten, maar even belangrijk est dat we de null hebben gehouden.”

A big root of the defensive force is the solid duo Smets-Sadick centrally achterin. “Ondanks zijn jonge leeftijd speelt hij erg sterk en volwassen. Iedereen trekt grote ogen van hem”, prees Mujaid zijn kompaan.

Noah left this post for the Genk of wedstrijd in a definitive position

Voor Noah Adedeji-Sternberg was het een geweldige avond. Hij opende voor het eerst z’n rekening voor KRC Genk en deed meteen ook de boeken toe. “Het moment van het doelpunt ging eigenlijk heel snel. Ik bleef erg kalm en had eerlijk gezegd niet nagedacht over een doelpuntviering. Voor mij draait het vooral om de prestatie van het team. Natuurlijk ben ik ontzettend blij met mijn eerste doelpunt voor KRC Genk, But it is slechts het begin. Ik weet dat ik geduldig moet wachten op speelminuten, maar ik ben altijd klaar om mijn kans te grijpen wanneer die dat is mijn mentaliteit: hard work, geduldig blijven en gretig zijn wanneer de kans zich voordoet. Het seizoen is nog lang en ik wil blijven groeien, leren en belangrijk zijn voor de ploeg.”

-

Related News :