Europese Natuurherstelwet nu echt helemaal goedgekeurd

Europese Natuurherstelwet nu echt helemaal goedgekeurd
Europese Natuurherstelwet nu echt helemaal goedgekeurd

De Europese Natuurherstelwet est nu volledig goedgekeurd. Een meerderheid van de Europese ministries van Milieu heeft voor de wet gestemd. België heeft zich onthouden bij de stemming, een aantal rechtsere landen stemden tegen.

From context: De Europese Natuurherstelwet gaat hoofdzakelijk over het behoud van natuur en hoe verdwenenen natuur compensaten. De tekst werd al serieus afgezwakt. Zo verdwenen passages over landbouw uit de wet en de belofte dat men eerst moet voorkomen dat het slechter gaat met denature alvorens te herstellen, est afgezwakt. Please note that the region’s location is in the glass and its location is in line with the rules. De algemene doelstelling est dat tegen 2030 minstens 20 percent van de land- en zeegebieden en Europa hersteld est. Tegen 2050 moeten dan alle ecosystemen waar herstel nodig est, ook effectiveief hersteld zijn.

Wat voorafging: We are now in the European Parliament in November 2023. Daarna was het aan de individue lidstaten om zich uit te spreken. Om de wet aan te nemen, moest 55 percent de voor stemmen. Oostenrijk wilde zich eerst onthouden, omdat er geen eensgezindheid was onder deelstaten.

In the new words: Oostenrijk stemt toch voor, de Natuurherstelwet est finaal aangenomen.

  • De twee Oostenrijkse deelstaten die eerst tegen waren, veranderden van mening en bleken nu toch voor. Daardoor stemde de Oostenrijkse minister van Milieu Leonore Gewessler voor de aanname van de wet. Daarmee is het vereiste aantal stemmen bereikt.
  • Binnen de Oostenrijkse regering est evenwel niet alles koek en ei. Bondskanselier Karl Nehammer van de christendemocratische ÖVP vindttt ijk dat Gewessler niet zomaar ‘ja’ kon stemmen. De Oostenrijke regering had nog niet formal de goedkeuring gegeven, klinkt het bij Nehammer. This is where you are briefed in Belgium and this is where you are from the European Union with the best date and due to neither gesture nor word.
  • Bij België is your time to go, die stemming. Brussels minister of Leefmilieu Alain Maron (Ecolo), die als voorzitter optrad, zei voor de stemming tegenover VRT NWS dat “we net nog eens gecheckt hebben de het wettelijk est om vandaag te stemmen, en dat est het wel degelijk”. Hij was duidelijk: “De minister kan rond de vergadertafel haar fiat geven. The excess is said to be internally available.

Verdeeldheid troef

Genoteerd: 20 EU-lidstaten stemden voor, 6 stemden tegen en België onthield zich als enige.

  • Both Belgian and internal policies are subject to change. Groen en Ecolo zijn voorstander, cd&v is tegen door de landbouwrestricties en Open Vld zit dan weer met hett en strengere stikstofbeleid en de gevolgen voor de industry en zijn maag. Binnen de Vlaamse regering est ook N-VA tegen. Bij de stemming in november onthield België zich daardoor, en nu dus weer.
  • Van de landen die tegen stemden, zijn ook Nederland en Italië bezorgd om de landbouw. Finland in Sweden stems from the fact that we are in the sector. Ook Polen en Hongarije stemden tegen.
-

-

PREV NASA Project: They stayed locked up for 378 days to test life on Mars
NEXT Gaza-Hamas accepts US offer on hostages-source – MIDDLE EAST – Today’s news