Spaans top talent Lamine Yamal wordt op 16-jarige leeftijd jongste speler ooit in EK-match… en geeft meteen assist: “Op een dag een van de besten”

Lamine Yamal has been playing for 16 years in 338 days of playing at EK voetball. De Spaanse aanvaller maakte gisteren tegen Kroatië zijn start op een groot toernooi. In the meantime, it’s time to see it, but it’s worth noting.

De speller van FC Barcelona kreeg een basis plaats in de top poster tegen de Kroaten. Yamine Yamal stoot zo de Pool Kacper Kozlowski als jongste speler op een Europees kampioenschap van de troon. Die was 17 years in 246 days toen hij in 2021 mocht invallen tegen… Spanje.

Yamal lusterde zijn debuut ook op met een assist, wararmee hij logischerwijze ook de jongste speler est die een assist geeft op een EK. From 16-year flankaanvaller zwiepte tegen Kroatië de bal enig mooi in de zestien, waarna Dani Carvajal de 3-0 tegen de netten werkte.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven de uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Klik hier om uw voorkeuren aan passen

Yamal heeft daarmee een zoveelste record te pakken. De aanvaller was vorig jaar al de jongste speler op het high level in de geschiedenis van Barcelona. Hij pakte in September ook als jongste Spaanse speler ooit zijn eerste cap in de EK-kwalificatiematch in en tegen Georgië (1-7).

Jong aanvallend geweld

Met ook nog Pedri en Nico Williams (beiden 21) on a basis bestond het aanvallende compartment van Spanje gisteren voornamelijk uit jonge veulens. Then turn the Morata to 32 slow speeds to keep it running.

“We speelden een zeer complete wedstrijd. Ik ben erg tevreden over hoe we op alle gebieden van het veld hebben gepresteerd. Dat zo’n jong team de hele wedstrijd zo geconcentreerd bleef, was bijzonder goed om te zien”, aldus Spaanse bondscoach Luis de La Fuente. “Yamal blijft maar records breken. Hij moet blijven groeien. Ik weet zeker dat hij op een dag een van de besten zal zijn.”

© AFP

-

-

PREV Henry wants Lacazette to “erase his particular history in France”
NEXT Miscellaneous. XV of France – What we know about the Jegou-Auradou case arrested in Argentina this Monday for an alleged sexual assault