Liveblog – Toestand Slovaakse first Robert Fico “stabiel, maar ernstig”

Liveblog – Toestand Slovaakse first Robert Fico “stabiel, maar ernstig”
Liveblog – Toestand Slovaakse first Robert Fico “stabiel, maar ernstig”

If you do not know any words, you should probe them later.

Liveblog

06 mins

Ziekenhuisdirector: “Stabiel, maar ernstig”

Volgens de director van het ziekenhuis waar Robert Fico werd geopereerd, zijn toestand “stabiel, maar ernstig”. Vice-Premier in Defense Minister Robert Kalinák has been the subject of the most complex situation ever since Fico has been informed of the situation.

40 mins

Veiligheidsraad om 11 uur

De Slovakse regering zal straks, om 11 uur, samenkomen voor een bijzondere bijeenkomst van de Veiligheidsraad. This means that the Slovak authorities are authorized to do so.

07:42

Premier De Croo: “Shockerend dat iemand slachtoffer kan worden van zijn politieke ideeën”

However, this is not the reason for your first decision to be taken into account, but the majority of the Slovenian ministers of the Binnenlandse are all “politically motivated reasons”.

Dat is ook from leading the first eleven, Alexander De Croo (Open VLD). “De regeringsleider ging omstaanders groeten en kreeg daarop 5 kogels in de buik. Je kan het bekijken hoe je het wil, maar dit est een aanslag op een man omwille van zijn functie en de ideeën die hij heeft”, aldus de premier in De Ochtend op Radio 1.

De Croo found het “bijzonder shockerend dat iemand slachtoffer kan worden van zijn politieke ideeën”. Onze eerste minister was zelf op campaign toen hij het neeuws over de aanslag vernam. “Dan gaat je hart wel even stilstaan. Binnen 3 weken vinden in de hele Europese Unie plaats. Dit is bijzonder alarmerend.”

Eleven first wijst er op dat de afgelopen jaren meerdere politici werden aangevallen of zelfs vermoord werden voor bepaalde politieke gedachten. “Ook bij ons zie je dat de online haat tegen (lokale) politici fors toegenomen is. Zoiets mogen we niet tolereren, want we zien wat er kan gebeuren.”

The first time that Slovaakse is without a doubt is that it is possible for you to take advantage of it. “How do you know if there is polarization, it is natural to know that the words you hear are written over you.”

06:55

NOS-correspondent in Bratislava: “Fico zou opnieuw kunnen communiceren, maar op welke manier weten we niet”

Chiem Balduk, correspondent for your Dutch omroep NOS, is in Slovaakse hoofdstad Bratislava in volgt of situation op de voet. “Na een pittige operatie – die urenlang zou geduurd hebben – zou de premier opnieuw bij bewustzijn zijn”, aldus Balduk in De Ochtend op Radio 1.

Volgens Slovaakse media zou Fico ook “op een bepaalde manier” kunnen communiceren. “Wat dat precies inhoudt – of dat praten is of misschien gewoon een handbeweging – staat er niet bij. We weten ook niet of hij op dit moment wakker is. Daarvoor moeten we nog afwachten wat er vandaag naar buiten komt.”

Beluister: NOS-correspondent Chiem Balduk goes to De Ochtend op Radio 1 samen wat we al weten over de aanslag

06:37

What are we al over dader?

From dader zou 5 kogels afgevuurd hebben. From Slovaakse first song levensgevaarlijke verwondingen op. Hij werd geraakt in de buik en volgens sommige bronnen ook in een arm en een been.

De minister van Binnenlandse Zaken Matej Neumann verklaarde gisterenavond tijdens een persconferentie dat alles wijst op een politiek geomotiveerde aanslag. The policy is on ter plaatse een verdachte oppakken. Het zou gaan om een ​​71-jarige schrijver en activist die blijkbaar legal een wapen mocht dragen.

“Een Slovaakse nieuwssite heeft kunnen spreken met de zoon van de vermoedelijke dader”, vertelde Jan Balliauw gisteren en het VRT NWS Journaal. “Die zegt dat zijn er veel Slovaken, dat est niet meteen een reden om een ​​moordaanslag te plegen.”

Slovaakse media hebben een video van de vermoedelijke dader uitgezonden waarin de man laat zien dat hij tegen het beleid van de pro-Russische regering van Robert Fico is.

Bekijk: de vermoedelijke dader bekritiseert het beleid van de Slovaakse premier Robert Fico

05:47

Vice-Premier of Slovakia: “Ik denk dat premier Fico het uiteindelijk wel zal overleven”

Volgens Tomas Taraba, vice-prime van Slovakije, zou de operatie van premier Fico went verlopen zijn. The date will be posted at 23 p.m. in the BBC program ‘Newshour’. “Ik denk dat hij het uiteindelijk wel zal overleven. Hij bevindt zich op dit moment niet in een levensbedreigende situatie”, klonk het hoopvol. Volgens various Slovaakse media is toestand van de premier “stabiel”.

Na de aanslag in Handlova gisteren est Robert Fico in kritieke toestand naar een ziekenhuis in de buurt afgevoerd. Later we went to Banska Bystrica, ten osten of Handlova. Please note that the operation is delayed. Volgens Sovaakse media duurde de operatie zo’n 7 uur en est de premier opnieuw bij bewustzijn. Zijn toestand zou “stabiel” zijn.

Round 20 uur gisterenavond verklaarde de Slovaakse minister van Defensie Robert Kalinak dat Fico al meer dan 3 uur werd geopereerd in dat de situation “slecht” was.

05:35

What is it that is wrong?

De Slovaakse premier Robert Fico is gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Do not store any items in your hands before changing them. You will see that this is done and it is ready to go. From 59-year-old Fico werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd.

Description: Slovaaks first Robert Fico op straat neergeschoten en naar ziekenhuis gebracht

Read more in eleven liveblogs by gisteren:

-

-

PREV 137 dead in a terrible fire: a firefighter and a forestry official arrested
NEXT Seventh game between the Canucks and the Oilers. Connor McDavid: “A moment we dream about”