STVV can be used for the KV Mechelen dankzij trefzekere Bertaccini

STVV can be used for the KV Mechelen dankzij trefzekere Bertaccini
STVV can be used for the KV Mechelen dankzij trefzekere Bertaccini

STVV goes to KV Mechelen for the next time (2-1) and soon after it was played by the Besnik Hasi. Bertaccini wiste met twee treffers het openings doelpunt van ex-Kanarie Konaté uit. Plaats acht blijft in het vizier.

Thorsten Fink was in charge of the match in Westerlo by the player and Vanwesemael ten opzichte van Ananou. Verder raakte Bocat alweer fit. STVV haalde dit seizoen al 9 op 9 tegen de Kakkers en was van plan een vervolg te breien aan deze zegereeks. Onder impulses van man in vorm Ito directerde Sint-Truiden het spel in debeginfase. Toch was het Mechelen dat de netten voor het eerst liet trillen na negen minuten voetballen. Slimani stuurde Konaté met een wereldpass alleen richting doel, de ex-Kanarie kon ook afwerken. VAR-hulp was nodig om de buitenspellijn te trekken. In Tubeke had men behoorlijk wat werk om de fase te beoordelen, een geldig doelpunt was het eignlaas: 0-1 voor KV.

STVV had even just a few minutes to go on your trek. Koïta trok zich op gang en soleerde door de zestien van de bezoekers. Bertaccini hielp Koïta een handje en vlamde de gelijkmaker et een afgeweken bal tegen de netten. All the terug in evenwicht, tegen de zinnen van een zwaar misnoegde Hasi.

Slimani bleef wel de in de gaten te houden man. Op het halfur had de spits de 1-2 moeten maken na een een snelle tegenprik. Godeau verdedigde statig tegenover Pflücke, die perfect voorzette naar Slimani. De volleyball van de ex-Anderlechtaanvaller miste het kader, geluk voor STVV.

Tweed treffer for Bertaccini

Mukau verdiende geel toen hij Bertaccini zwaar chargeerde, scheidsrechter Vermeiren liet echter begaan. Door het balvoordeel kon Bocat de vuisten van Thoelen wel torpederen, maar Bertaccini moest wel strugglele minuten verzorgd worden. Het weerhield de winteraanwinst van STVV neet om vol op het gaspedaal te blijven drukken. Bocat kwam opnieuw met een goeie assist vanaf de linkerkant, Bertaccini blijft een man die bijzonder makkelijk scoort, hij klopte Thoelen een tweede keer.

In the event of an injury, the Rob Schoofs nog sterk opzetten om nog voor de kampwissel de bordjes weer gelijk te krijgen. Een goeie trap met links, de redding van Suzuki was meesterlijk. Ook Pflücke kwam nog met een gevaarlijke infiltratie, de control miste hij. Koïta wilde 3-1 vanop verije trap, het bleef 2-1 tot Vermeiren voor rusten blies.

Please note:

Bertaccini lag in het vierde kwartier op de loer om ook zijn vijfde treffer in STVV-shirt tegen de netten te prikken. Alleen was aanvalskompaan Zahiroleslam tot twee keer toe te zelfzuchtig. De duels werden nu en dan bitsiger, verbazingwekkend was het dat scheidsrechter Vermeiren zijn kartons nog steeds op zak hield. Invaller Bolingoli mocht Bertaccini zelfs met een halve wurggreep tegen de grasmat torpederen.

Ito werd meer en meer onzichtbaar in de tweede helft, ook Fink had in de mot dat hij met wissels op de proppen moest komen om de zege veilig te stellen. Bertaccini wilde nog doorgaan, maar Fink liet hem rusten, ten voordele van Asian Cup-winnaar Yamamoto.

Mechelen maakte in het laatste wedstrijddeel nog amper aanspraak op de gelijkmaker. STVV wilde nog wel, grote dreiging aan het adres van doelman Thoelen kwam er weliswaar nog amper. Alleen Koïta probeerde, Thoelen redde met wat geluk. In the worst case, like Yamamoto and his tackle, he was still there when Janssens died.

Door of two lives of STVV said six tegen Mechelen, naderen de Kanaries tot op één punt van hun rechtstreekse competitor voor de achtste plaats. Maar ook OHL, volgende vrijdag opponent van STVV, doet voor die achtste stek nog mee na passende overwinning in de Ghelamco Arena.

STVV: Suzuki – Van Helden, Smets, Godeau – Vanwesemael, Delorge, Ito, Bocat – Bertaccini, Koïta, Zahiroleslam.

KV MECHELEN: Thoelen, Walsh, Garananga, Bates, Foulon, Konaté, Mukau, Schoofs, Pflücke, Mrabti, Slimani.

Vervangingen: 46′ Walsh door Bolingoli, 72′ Godeau door Janssens, 72′ Zahiroleslam door Kaya, 72′ Bertaccini door Yamamoto, 74′ Slimani door Lauberbach, 74′ Pflücke door Bafdili, 80′ Konaté door Van Hecke, 83′ Ito door Fujita , 91′ Koïta from Okazaki, 95′ Foulon from Asante.

Doelpunten: 9′ Konaté 0-1, 18′ Bertaccini 1-1, 39′ Bertaccini 2-1.

Gele kaarten: Janssens (fout), .

Scheidsrechter: Ken Vermeiren.

Toeschouwers: 3,680. (gus)

-

-

PREV Are you afraid you won’t understand the story of the movie Furiosa? Here are the films you need to see before this new opus of the Mad Max saga
NEXT Good news for the Greens