Giro 2024: Ontketende Tadej Pogacar rijdt waanzinnige slotklim en verslaat Filippo Ganna in tijdrit

April 10, 2024 at 5:16 p.m.

Tadej Pogacar was an individual winner in the Giro d’Italia. De rozetruidrager reed een waanzinnig snelle slotklim en ging in extremis nog onder de tijd van Filippo Ganna. Pogacar sloeg zo ook een big slag in his algemeen classification. Thymen Arensman had een goede dag en eindigde als vierde, net achter ploeggenoot Magnus Sheffield.

From new edtie van RIDE Magazine is bare verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pages dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over oa Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nude online for slechts €9.95. Wil I RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een subscription in addition 20% korting!

The 38.5 kilometer distance is already over. From the hard times to the bottom the road, we go from start to finish. Na 34 kilometer begon het tweede deel met een steil muurtje van 1.3 kilometer aan een een gemiddelde van 10.7 percent. Eenmaal boven bleef het klimmen geblazen before finishing. Het muurtje en de laatste stijgende kilometers worden gecategoriseerd als een een klimming van vierde category van 6,5 kilometer.

Hoole even op de hot seat
De tijdrit was nog niet lang bezig, of we moesten al enkele valpartijen noteen. Tim van Dijke and Tobias Lund Andresen have some of the best slachtoffers. Monday ging onderuit in een bocht die helemaal in het begin van de tijdrit lag. Er was een zebrapad geschilderd in de bocht, maar het was niet meteen duidelijk of dat de oorzaak is van de valpartij. This means that you will have to wait in the bocht, but you will not be able to do so.

Hoole zag af op de slotklim – photo: Cor Vos

Van Dijke en Lund konden hun weg wel vervolgen. Hoole had duidelijk ook weinig last van zijn zwieper. From the Dutch Lidl-Trek it takes less than 54 minutes in 16 seconds in blue and includes other specialists from Edoardo Affini, Tobias Foss and Josef Cerny. Het was an eerste richttijd, maar lang kon Hoole niet op de hot seat zitten. Lorenzo Milesi, you had the opportunity to take a long time to come, and he didn’t leave until 20 seconds later than the Hoole.

New Toptijd Ganna
If you have some of these items, you may find that your favorite items are the same and that they are not affected by them. Mikkel Bjerg ging als eerste onder de tijd van Milesi, maar enkele minuten later kwam Filippo Ganna over de streep. De Italiaanse kampioen tijdrijden, die in het begin van de tijdrit nog gehinderd werd door een fan, verpulverde de tijd van Bjerg. Ganna zette een tijd neer van 52 minutesn en 1 second, daarmee was hij maar liefst een minutes en 39 secondsen sneller dan Bjerg.

Ganna reed and een zeer sterke tijdrit – photo: Cor Vos

Goede tijd van Arensman
Of the last two men in one minute of Ganna’s death, was Maximilian Schachmann. De Duitser reed een sterke slotklim en deed het ‘slechts’ 47 secondsen minder dan Ganna. Magnus Sheffield, in his favorite hand, deed nog iets beter dan Schachmann in moest 32 seconds toegeven op Ganna na 40.6 kilometer. Na Schachmann in Sheffield was het wachten op de eerste tijden van de classifications renners.

Thymen Arensman was de eerste klassementsrenner die over de streep kwam. De Nederlander had best een goede dag en reed naar de op twee na snelste tijd van dat moment. Arensman deed zo een zeer goede zaak in his algemeen classification. Antonio Tiberi was the new leader of the rankings and he was the first to be born in Italy, he was there for a minute at least a second time over Dan Ganna.

Pogacar schoot niet al te snel uit de startblokken – photo: Cor Vos

Pogacar start voorzichtig
Vervolgens was het wachten op de laatste drie starters, die in principle ook elk goede tijdrijders zijn. Dan hebben we het over Daniel Felipe Martínez, Geraint Thomas and rozetruidrager Tadej Pogacar. Martínez stelde enigszins teleur bij het eerste tussenpunt, hij most daar al ruim een ​​minuut toegeven op Ganna. Thomas deed het een halve minuut beter dan Martínez. In Pogacar? Die had geen wonderbenen in deed 44 seconds en langer over het eerste deel dan Ganna. De ritzege leek met andere woorden al weg te zijn.

Het volgende tussenpunt lag aan de voet van de slotklim. Pogacar verloor, in tegenstelling tot Martínez en Thomas, weinig extraterrein ten opzichte van Ganna, maar keek nog steeds tegen een achterstand aan van 47 sec. Het was wel goed to derde tijd aan het tweede tussenpunt. Pogacar had zijn tijdrit duidelijk goed ingedeeld en maakte zich op voor de laatste zware kilometers.

Pogacar vloog before finish – photo: Cor Vos

Pogacar’s decision to win
So I don’t know what to do with slots, we’re Martínez. De Colombiaan maakte meer dan een halve minuut goed op de slotklim. Thomas verloor daarentegen heel wat terrein in de laatste zware kilometers en viel zelfs bijna nog uit de top-10. Daarna was het wachten op Pogacar, die ontketend de slotklim naar omhoog reed. De Sloveen reed een waanzinnige slotklim en versloeg zo, in extremis, Ganna.

Pogacar lasts for a minute in the second time until the slot ends. Hij versloeg Ganna met andere woorden met een verschil van zeventien seconden. Arensman viel zo nog uit of top-3. In his previous classification heeft Pogacar nu een voorbijstak van meer dan twee minuten op eerste chtervolger Martínez, die Thomas voorbijstak na een sterke tijdrit.

-

-

PREV The challenges of the 34th and final day
NEXT Ferne Sanctuary’s May Celebration to raise funds for urgent appeal